سارا دختری معتاد، در آستانه ازدواج تصمیم می‌گیرد با کمک مادرش مواد مخدر را ترک کند. در مسیری که می‌پیماید با چالش‌های زیادی روبرو می‌شود.

سفری به خودشناسی

فیلم سینمایی خون‌بازی محصول سال 1385 سینمای ایران و به کارگردانی رخشان بنی‌اعتماد و محسن عبدالوهاب است. این فیلم در گونه درام اجتماعی ساخته شده و برنده جوایز متعدد سینمایی است.

این فیلم از معدود فیلم‌های سینمای ایران است که گروه فیلمنامه‌نویسی دارد. بنی‌اعتماد، عبدالوهاب به همراه فرید مصطفوی و نغمه ثمینی این گروه را تشکیل می‌دهند.

باران کوثری (سارا)، بیتا فرهی (سیما) ، بهرام رادان (نامزد سیما) و مسعود رایگان (پدر سارا) نقش‌های اصلی فیلم را به عهده دارند.

اعتیاد در برابر عشق

سارا با مادرش سیما از طبقه بالای اقتصادی زندگی می‌کند. نامزد او آرش یک سالی است که برای تحصیل به نیویورک رفته است. آرش برای سارا هدایایی از جمله لباس عروس و یک ویدیو می‌فرستد که در آن می‌گوید چهل‌و‌هفت روز دیگر به ایران می‌آید تا با او ازدواج کند. سارا اما اوضاع مساعدی ندارد. او به مواد مخدر اعتیاد دارد و از نظر جسمی و روانی وضعیتش بحرانی است. مادرش تصمیم می‌گیرد برای ترک اعتیاد سارا او را به کلینیک ترک اعتیادی در شمال که خواهرش مینا مسئول آن است ببرد.‌

در آستانه سفر، سارا به دنبال مواد از خانه بیرون می‌زند و پس از فراز و نشیب فراوان به موادفروشی برخورد می‌کند که قصد آزار او را دارد. او پس از درگیری و فرار، به فروپاشی روانی می‌رسد و رگ دستش را با تیغ می‌زند. پس از بهبودی از بیمارستان مصمم می‌شود که به همراه سیما، مادرش به شمال برود تا به اعتیادش خاتمه دهد. در سفر ماجراهای زیادی برای این دو همسفر اتفاق می‌افتد.

سفر رویایی

در ابتدا قرار بود نام فیلم سفر رویایی باشد اما به پیشنهاد باران کوثری نام خون‌بازی برای آن برگزیده شد. رخشان بنی‌اعتماد با تجربه‌ی مستندسازی، توانسته فیلمی واقع‌گرایانه از معضل اعتیاد را کارگردانی کند. فیلم با شناخت درست از بستر جامعه آسیب‌دیده از معضل اعتیاد، صریح و مستقیم، برشی از زندگی معتادی را به تصویر می‌کشد که تا آستانه نابودی خود پیش می‌رود.

در فیلم برخلاف تصاویر معمول، معتاد کارتن خوابی که آدم‌ها در مواجهه با آن رویشان را برمی‌گردانند را نداریم. نقش اول داستان، دختری از طبقه بالای جامعه است که درگیر اعتیاد شده است. دختری که با وجود وضع اقتصادی مساعد، حضور مادری دلسوز در کنارش و نامزد عاشقی که برای دیدارش لحظه شماری می‌کند به دام مواد افتاده است. شاید این مساله هشداری باشد برای جامعه ما که آن چه در لایه‌های زیرین اجتماع اتفاق می‌افتد را باید جدی گرفت چرا که تروخشک را با هم می‌سوزاند.‌

فیلم با نوع فیلمبرداری، ترکیب رنگ، کادربندی و تدوین حرفه‌ایش به نظر یک مستند اجتماعی تاریک را به نمایش می‌گذارد. خون بازی بدون سوگیری و درشت‌گویی و انگشت اتهام به سوی این و آن نشان‌دادن پیام مهمش را به مخاطبان می‌رساند.

رخشان بنی‌اعتماد، کارگردان سینمای اجتماعی

رخشنده بنی‌اعتماد با نام آشنای "رخشان" کارگردان، فیلمنامه‌نویس، تهیه‌کننده و مستندساز سینمای ایران است. او کار حرفه‌ایش را به عنوان منشی صحنه شروع کرد سپس چند فیلم مستند کوتاه ساخت و در 1366 اولین فیلم بلندسینماییش را به عنوان خارج از محدوده ساخت.‌

او از معدود کارگردانان ایرانی است که کوله‌باری از جوایز و افتخارات را به دوش می‌کشد. فیلم‌های روسری آبی، زیر پوست شهر، گیلانه و خون بازی از فیلم‌های تحسین شده‌ی این کارگردان هستند. اغراق‌آمیز نیست اگر بگوییم او موفق‌ترین کارگردان زن حال حاضر سینمای ایران است.

اکثر آثار او معمولا به معضلات اجتماعی می‌پردازد و نگاهی واقع‌گرایانه به جامعه و مشکلات آن دارد. خود بنی‌اعتماد در مورد آثارش می‌گوید: «در جامعه ما سینما وظیفه دارد با وسواس و حساسیت به واقعیت‌ها بپردازد. هرچند ظاهراً این تعریف کم کم دارد رنگ می‌بازد».

او همسر جهانگیر کوثری و مادر باران کوثری است. او و همسرش تهیه کننده‌خون‌بازی هستند.

‌بارانی از خلاقیت و استعداد

باران کوثری بازیگر مطرح سینمای ایران، دانش‌آموخته رشته هنرهای نمایش از دانشگاه سوره است. او اولین حضورش را در جلوی دوربین در فیلم بهترین بابای دنیا ساخته داریوش فرهنگ تجربه کرد که در آن شش سال بیشتر نداشت. باران بسیار توانمند و مسلط به نقش است و می‌تواند در هر نقشی خود را به چالش بکشد. فیلم‌های عرق سرد، عصبانی نیستم، کوچه بی نام، خون‌بازی و زیر پوست شهر از فیلم های شاخص این بازیگر هستند.

او برای فیلم کوچه بی‌نام ، خون بازی و روز سوم جایزه سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در جشنواره فجر را از آن خود کرد.‌

باران کوثری در فیلم خون بازی، زن نقش اول داستان با نام سارا را بازی می‌کند. سارا دختر معتادی است که در تلاش است از دام اعتیاد رهایی یابد اما مستأصل و افسرده است. او با اجرای قدرتمندش توانست زجری که سارا میکشد و تلاش‌های بیهوده رهایی از پیچک سمی را که اعتیاد که دورش تنیده است به مخاطب بباوراند. این کار بیننده را به ترحم و بازنگری در مورد این قشر نیازمند کمک و همدلی وا می‌دارد. او در مورد این نقش در مصاحبه‌ای می‌گوید:« خون بازی بچه عزیز کرده‌ام است، چون به خاطر خود نقش زحمت بیشتری برایش کشیدم. خون بازی ته انرژی ام است.»

بیتا فرهی، بی‌همتا در نقش‌آفرینی

بیتا فرهی هنرپیشه توانمند سینمای ایران و فارق‌التحصیل مدرسه بازیگری آمریکا است. او اولین تجربه بازیگری در سینما را در فیلم هامون داریوش مهرجویی و در برابر خسرو شکیبایی ارائه داد و از آنجا به عنوان یک هنرپیشه توانا با استایلی جذاب و صدایی گیرا به سینما معرفی شد. او حرفه بازیگریش را با کارگردانان بزرگی چون احمدرضا درویش، مسعود کیمیایی، بهمن فرمان آرا و رخشان بنی‌اعتماد ادامه داد.

بیتا فرهی در فیلم خون بازی در نقش سیما، مادر سارا ظاهر می‌شود. سیما زنی رنجدیده است. دخترش سارا حاصل زندگی مشترک شکست خورده‌اش است که درگیر اعتیاد شده است.‌

سیما علی‌رغم تلاش‌های نافرجامش قوی و استوار است و ناامید نمی‌شود. بیتا فرهی قدرت و استواری در تضاد با استیصال و رنج دیدگی را در قالب مادری دلسوز به بهترین نحو به نمایش گذاشته است طوری که هیچ هنرپیشه دیگری را نمی‌شود برای این نقش سخت متصور بود.‌

افتخارات فیلم

فیلم خوش ساخت خون بازی در جشنواره‌های متعددی توانست افتخارآفرینی کند. در جشنواره بین المللی فیلم فجر توانست سیمرغ‌های بلورین بهترین بازیگر زن نقش اول، بهترین فیلمنامه، بهترین چهره پردازی، بهترین فیلمبرداری و بهترین تدوین را از آن خود کند.‌

فیلم در دهمین جشن دنیای تصویر نیز در شاخه‌های متعدد تندیس حافظ گرفت. همچنین رخشان بنی‌اعتماد و محسن عبدالوهاب در نخستین دوره جشنواره آسیا(پاسیفیک) که در استرالیا برگزار شد مقام بهترین کارگردانی را به خاطر همین فیلم بدست آورد.

فیلم خون‌بازی را از کجا ببینیم؟

خون بازی از درام‌های خوش ساخت اجتماعی رخشان بنی‌اعتماد را از پلانو با کیفیت بالا تماشا کنید. در پلانو همراه شما هستیم تا از تماشای آنلاین فیلم لذت ببرید.

  • ژانر فیلم چیست؟
  • فیلم در ژانر درام اجتماعی قرار می گیرد.

  • کشور سازنده فیلم کدام است؟
  • این فیلم در ایران تولید شده است.

  • این فیلم چه جایزه هایی دریافت کرده است؟
  • جشنواره بین المللی فیلم فجر : سیمرغ های بلورین بهترین بازیگر زن نقش اول، بهترین فیلمنامه، بهترین چهره پردازی، بهترین فیلمبرداری و بهترین تدوین نخستین دوره جشنواره آسیا پاسیفیک در استرالیا: مقام بهترین کارگردانی

  • کدام بازیگران معروف در فیلم حضور دارند؟
  • باران کوثری و بیتا فرهی از بازیگران معروف فیلم هستند.

  • کارگردان فیلم چه کسی است؟
  • رخشان بنی اعتماد این فیلم را ساخته است.

  • فیلم های معروف دیگر کارگردان چیست؟
  • روسری آبی، زیر پوست شهر و گیلانه از فیلم‌های معروف کارگردان هستند.

  • آیا فیلم خانوادگی است؟
  • این فیلم را میتوان با خانواده مشاهده کرد.

  • زمان فیلم چند دقیقه است؟
  • زمان فیلم خون بازی 90 دقیقه است.

    فیلم‌های مرتبط با خون بازی

    دیدگاه‌ها
    دریافت اعلان notif

    مـی‌خــواهیــد در جـریـــان به‌روزترین اخبار سینما باشید؟