رحمان 1400

Rahman 1400
4.5/10
4 مناسب برای بالاتر از 15 سال

رحمان آبدارچی‌ای است که سه ماه دیگر از سرطان خواهد مرد. او تلاش می­‌کند پسر رییس شرکت را وادار کند که او را بکشد و بتواند از پول دیه، خانواده­اش را سر و سامانی بدهد. اما بدشانسی همیشه همراه اوست.

فیلم رحمان 1400: تقابل همیشگی فقیر و غنی

فیلم کمدی رحمان 1400 در سال 1397 در سینماهای ایران اکران شد. منوچهر هادی فیلم را برای علی سرتیپی تهیه کننده تجاری سینمای ایران کارگردانی کرد.

فیلم بر اساس فیلمنامه نوشته شده توسط بابک و میثم کایدان ساخته شد و ستارگانی همچون مهران مدیری (حاج آقا جالوسی)، سعید آقاخانی (رحمان)، محمدرضا گلزار (اشکان جالوسی)، بهرام افشاری (انوش)، ساره بیات (نازی) و یکتا ناصر (شراره) در آن ایفای نقش کردند.

‌آخرین تلاش های یک مرد رو به مرگ

رحمان آبدارچی شرکتی است که حاج آقا جالوسی رییس آن است. جالوسی ظاهر الصلاح و ریاکار فرزندی از خود راضی و مفت خور به نام اشکان دارد که فقط به فکر تجمل و ریخت و پاش است.‌

رحمان که همسر و چهار دختر قد و نیم قد دارد متوجه می شود که سرطان دارد و تا سه ماه دیگر خواهد مرد. او به دنبال راهی است که قبل از مرگ پول هنگفتی برای خانواده اش به جا بگذارد. رحمان و همکارش انوش نقشه می کشند که اشکان پسر جالوسی را وادار کنند او را از ساختمان به پایین پرت کرده و باعث کشته شدنش شود و به این ترتیب از قبل دیه قتل او به خانواده اش سر و سامانی بدهد. اما بدشانسی همراه همیشگی اوست.‌

‌فقر در برابر ثروت: دوگانه پر کشش

اساس رحمان 1400 تقابل فقر و غنا است. این دوگانه همیشه و در همه دوران ها برای داستان سرایی جذاب و پر کشش بود. در تاریخ سینما انواع فیلم های جدی و کمدی با این تم ساخته شده است. در سینمای ایران در قبل و‌ بعد از انقلاب این تقابل در اجتماع هم پر رنگ است و پیرنگ بسیاری از فیلم ها شده است.

انسان های فقیر ولی با طبع بلند در برابر پولدارانی قرار می گیرند که معمولا با رانت و زد و بند و مال مردم خوری به این مکان رسیده اند.‌‌

رحمان 1400صرفا از این پیرنگ برای پس زمینه کارش بهره می گیرد و دغدغه و تمایلی به واکاوی و ریز شدن بر جزییات و نقد اجتماعی ندارد. البته دلیلی ندارد که هر فیلمی حرف های بزرگ بزند و منتقدانه با معضلات اجتماع برخورد کند. یک فیلم باید سرگرم کننده باشد. تلاش سازندگان رحمان 1400 هم در همین مسیر بود ولی آیا به هدف خود رسیدند؟

رحمان 1400 یک کمدی نما

فیلم هایی نظیر رحمان 1400 روی فرمول های گیشه ای بنا می شوند و کلا ساخته می شوند که بفروشند. تلاش برای کسب درآمد از سینما اصلا اتفاق بدی نیست و سینما با اقتصاد است که به حیات خود ادامه می دهد. مشکل فیلم هایی نظیر رحمان 1400 آن جاست که چهل تکه هایی از کلیشه ها هستند که جز در ظاهر و نام، ارتباطی با سینما ندارند.

‌رحمان 1400 روی کاغذ همه عوامل بفروش سینمای ایران را دور هم جمع کرده است: بازیگران مطرح و ستاره کمدی و جدی نظیر مهران مدیری، محمدرضا گلزار و سعید آقاخانی، تصویر کاریکاتوری از وضعیت زندگی ثروتمندانی که خرج یک روزشان برابر با درآمد یک سال فقراست، حاج آقای ریاکار جانماز آب کش و مال مردم خور، دیالوگ های خط قرمز که اشاراتی که به مسائل جنسی دارند و البته تهیه کننده ای که این توانایی را دارد که فیلم را با بسته بندی شیک به مخاطب بفروشد.

این قطعات روی فیلمنامه سست و بی سرو ته برادران کایدان تبدیل به غذایی آب و دانه سوا می شود که با اینکه با جسارتش در بیان برخی مسائل از مخاطب خنده می گیرد ولی در نهایت بیننده چیزی از آن به خاطر نخواهد سپرد.

بابک کایدان فیلمنامه نویس رحمان 1400 پایه نوشته خود را روی شوخی های لحظه ای و بازی با کلمات قرار داد. در فیلمنامه او خط داستان ارزش خاصی ندارد، روابط علی و معلولی و شخصیت سازی دیده نمی شود و او نیازی برای ساخت پیرنگ برای آن ها نمی بیند.

شخصیت ها تیپ های آشنای فیلم های تجاری هستند. حاج آقا جالوسی مرد ریاکار و پولداری است که نمیدانیم ومهم نیست که کیست و از کجا آمده است. همین که از گریم و پوشش و بیانش می فهمیم مال مردم خوار و جانماز آب کش است کافیست. اشکان نمونه بچه پولدار لوس و خوش گذران است. همه رفتار و سکنات و دیالوگ های او این تیپ را تقویت می کند. وضعیت رحمان و اطرافیانش هم بهتر نیست. فقیر بدبخت بدشانسی که در آلونکی خرابه زندگی می کند و چند سر عائله دارد و با موتور لکنته رفت و آمد می کند.

شیوه انتخاب بازیگران هم به این تیپ سازی کمک کرد. مهران مدیری و محمدرضا گلزار در این فیلم در چند سکانس معدود حضور دارند و برای ساخت شمایل پدر و پسر رانتخوار استفاده شدند. انتخاب این دو بازیگر صرفا برای کشیدن مخاطب به سینما بود و الا حذف آن ها و یا انتخاب بازیگرانی کمتر شناخته شده تاثیری بر کیفیت فیلم ندارد.

سعید آقاخانی به عنوان شخصیت اصلی داستان، فرصتی برای استفاده از هنر بازیگری اش پیدا نمی کند و تیپ میانسال بدبخت را با کمترین زحمتی اجرا می کند. وضعیت بقیه بازیگران از انتخاب تا اجرا بهتر نیست و نمی توان از نظر فنی به آنها پرداخت.

کارگردانی با فیلم های بفروش‌

منوچهر هادی کارگردان تهرانی در سال 1351 متولد شد. او سینما را از دستیاری کارگردان و مسئولیت تدارکات آغاز کرد. او در سال 1385 اولین فیلمش را ساخت و چند تله فیلم نیز کارگردانی کرد.

هادی با دو فیلم جدی و نسبتا قابل تامل زندگی جای دیگری است و یکی می خواد باهات حرف بزنه کارگردانی را آغاز کرد ولی به سرعت جذب گیشه و سینمای تجاری شد و در مسیر کسب درآمد قدم نهاد.

اوج فعالیت هادی و موفقیت او در دهه نود رخ داد. من سالوادور نیستم، آینه بغل، و رحمان 1400 فیلم هایی کمدی هستند که در این سال ها به قصد گیشه ساخت و به نوبه خود موفق هم بودند. او سریال های عاشقانه، دل، گیسو و نیسان آبی را برای شبکه خانگی ساخت و دلداگان را برای تلویزوین تولید کرد.

هادی در فیلم های اخیرش با استفاده از دکور و میزانسن های پر زرق و برق، تقابل غنی و فقیر و استفاده از سوپر استارهای گیشه پسند، فیلم هایی خوش بر و رو تولید کرد که توانستند گیشه موفقی داشته باشند. هادی نشان داده است که با ابزار سینما آشناست و اگر بخواهد می تواند فیلم های قابل اعتنایی تولید کند.

فیلم رحمان 1400 را چگونه ببینیم؟

فیلم کمدی رحمان 1400 را از رسانه پلانو با کیفیت HD به صورت آنلاین تماشا کنید تماشا کنید. دیدن این فیلم برای پر کردن عصرهای طولانی تابستان برای دور همی های خانوادگی تجربه بدی نیست. همراه با پلانو از تماشای آنلاین فیلم لذت ببرید.

  • ژانر فیلم چیست؟
  • فیلم در ژانر کمدی ساخته شده است.

  • کشور سازنده فیلم کدام است؟
  • فیلم در کشور ایران تولید شده است.

  • کدام بازیگران معروف در فیلم حضور دارند؟
  • مهران مدیری، محمدرضا گلزار و سعید آقاخانی بازیگران آن هستند.

  • کارگردان فیلم چه کسی است؟
  • منوچهر هادی فیلم را ساخته است.

  • زمان فیلم چند دقیقه است؟
  • زمان فیلم یک ساعت و پنجاه و یک دقیقه است.

    فیلم‌های مرتبط با رحمان 1400

    دیدگاه‌ها
    دریافت اعلان notif

    مـی‌خــواهیــد در جـریـــان به‌روزترین اخبار سینما باشید؟