زهرمار

Snake Venom
4.0/10
5 مناسب برای بالاتر از 18 سال

حاج حشمت تهرانی مداح معروف و درد آشنایی است که قصد ورود به شورای شهر دارد تا کمکی به جامعه خود بکند. رهی دوست قدیمی او بعد از سال ها به سراغ حشمت می آید و از مشکلات خود می گوید. حشمت به خاطر آتویی که دست رهی دارد، باید با زنی بدکاره به نام لیلا همراه شده و در زیر پوست شهر پول مورد طلب مافیای تبهکاران را تهیه کند.

فیلم زهر مار؛ نقد اجتماعی آقای کمدین

فیلم درام اجتماعی زهرمار در سال 1397 در ایران تولید و اکران شد. سید جواد رضویان کمدین شناخته شده سینما و تلویزیون، برای اولین تجربه کارگردانی خود، فیلمنامه پیمان عباسی را برای جواد نوروز بیگی (تهیه کننده) ساخت.

سیامک انصاری (حاج حشمت تهرانی)، شبنم مقدمی (لیلا)، برزو ارجمند (یحیی)، شقایق فراهانی (محدثه)، مرحوم حسین محب اهری (پدر حشمت) و سیامک صفری (رهی) نقش های اصلی این فیلم را ایفا کرده اند.

آقای مداح در آزمون بزرگ زندگی

حاج حشمت تهرانی مداح معروف و درد آشنایی است که قصد ورود به شورای شهر دارد تا کمکی به جامعه خود بکند. رهی دوست قدیمی او بعد از سال‌ها به سراغ حشمت می‌آید و از مشکلات خود می‌گوید. حشمت به خاطر آتویی که دست رهی دارد، باید با زنی بدکاره به نام لیلا همراه شده و در زیر پوست شهر پول مورد طلب مافیای تبهکاران را تهیه کند.

زهرمار کمدی نیست

در نگاه اول همه چیز برای دیدن یک کمدی آماده شده است. بازیگران با سابقه کمدی مانند سیامک انصاری و شبنم مقدمی، کارگردان باسابقه که فقط فیلم و سریال کمدی و طنز بازی کرده است،گریم، خلاصه داستان، نام فیلم و حتی طراحی پوستر و تیزر. اما در نهایت تماشاگر متوجه می‌شود که فیلم اصلا کمدی نیست. اینجاست که بیننده احساس می‌کند فریب خورده و این بزرگترین ضربه‌ایست که می‌شود به یک فیلم زد.

رضویان در مصاحبه‌ای کمدی بودن فیلم را تکذیب می‌کند و می‌گوید برخی لحظات شیرین را در فیلم قرار داده تا لحن تلخ اجتماعی فیلم تعدیل شود.‌

بر اساس یک ماجرای واقعی

پیمان عباسی که پیش از این فیلمنامه چند فیلم نه چندان مطرح مانند صحنه جرم ورود ممنوع، مرد نقره‌ای و پاشنه بلند 1 را در کارنامه داشت، زهرمار را بر اساس ماجرایی واقعی که برای یکی روحانی رخ داده بود نوشت. جواد نوروزبیگی تهیه‌کننده فیلم ابتدا فیلمنامه را برای بازی به سید جواد رضویان پیشنهاد داد ولی کل پروژه تعطیل شد. مدت‌ها بعد این بار از رضویان خواست که فیلم را کارگردانی کند.

به نظر می‌رسد فیلم از همین نقطه ضربه خورد. رضویان با سابقه طولانی بازی در فیلم و سریال کمدی تلاش کرد فیلمی جدی بسازد اما در ناخودآگاهش همه‌چیز کمدی چیده شد. فیلم وضعیتی پیدا کرد که در مجلسی جدی سعی می‌کنید جلوی خنده خود را بگیرید.‌

برداشت خوشبینانه این است که عوامل بر سر دوراهی کمدی یا جدی ساختن فیلم ماندند و نهایتا فیلم نه کمدی است و نه ادعای نقد اجتماعی‌اش به دل می‌نشیند. گو اینکه کمدی بودن فیلم به خودی خود تضادی با نقد اجتماعی‌بودن ندارد.

حالت بدبینانه هم این است که فیلم به نیت کمدی ساخته شد ولی وقتی عوامل متوجه شدند که زهرمار نمک کافی برای مانور دادن به عنوان کمدی ندارد، از بیخ قضیه را منکر شدند و با افزودن برچشب نقد اجتماعی برای نجاتش تلاش کردند.

رضویان کوله‌باری از خنده

سید جواد رضویان بازیگر و کارگردان اهل قم و متولد 1353 است. او از سال 1373 با مجموعه سیب خنده وارد تلویزیون شد و از همان ابتدا به دلیل شیرینی ذاتی و میمیک جذاب و چهره پر شیطنتش هواداران زیادی پیدا کرد.‌

اوج موفقیت رضویان در بازیگری، سریال پاورچین ساخته مهران مدیری بود. داوود برره شخصیت خاص و عجیبی بود که توسط او و تیم تولید پاورچین ساخته شده بود و به نوعی باعث ایجاد دنیای برره شد.

دهه هشتاد اوج محبوبیت و فعالیت رضویان در سینما بود. او در این برهه در چندین فیلم کمدی بازی کرد که شاخص‌ترین آنها ده رقمی، اخراجی‌ها 2، شارلاتان و کلاهی برای باران بود. البته هیچکدام از این آثار جز آثار ماندگار سینما محسوب نمی‌شوند و به سینمای تجاری تعلق دارند.

رضویان پیش از کارگردانی زهرمار چند تجربه - عمدتا ناموفق- در کارگردانی سریال داشت. قرارگاه مسکونی، سه شو، ارث بابام و به روح پدرم تعدادی از این عناوین هستند که اعتبار خاصی برای او به عنوان کارگردان به ارمغان نیاوردند.

فیلمنامه ضعیف، کارگردانی ضعیف

فیلم تقریبا نقطه اتکای مثبتی ندارد. حتی نمی شود به اعتبار بازیگران و کارگردان کمدی اش امید به چند لحظه خنده دار داشت. فیلمنامه کاملا ضعیف و دم دستی نوشته شده که نمی تواند رشته ای منطقی از حوادث ایجاد کند. شخصیت ها بدون مقدمه می آیند و بدون موخره خارج می شوند.

انگیزه شخصیت اصلی از شرکت در انتخابات، همراهی با لیلا، گردن نهادن به شروط رهی مشخص نیست. رهی که فیلم با او و مشکلات و بدبختی هایش شروع شد، ناگهان تبدیل به شخصیتی پست و فرومایه و تلکه بگیر می شود. جالب اینکه رهی ناگهان از قصه محو شده و کلا به حساب نمی آید.

همه طراحی شخصیت حاج حشمت به گونه ایست که انتظار داریم فردی ریاکار و زیر آبی ببینیم ولی متوجه می شویم که نظر سازنده عکس این موضوع بوده است. البته صداقت و درستکاری حشمت در ادامه فیلم باورپذیر نیست.

رضویان همانند بقیه کارهایی که ساخت نشان داد که تا کارگردان شدن فاصله بعیدی دارد. او ظاهرا و صرفا با ادوات سینما آشناست، نه جهان بینی خاصی از خود در فیلم نشان داد و نه حتی تسلطی بر مدیوم سینما. نماهای شلخته و میزانسن های شلوغ و تلویزیونی باعث شد که فیلم یک "فیلم" محسوب نشود و بیشتر شبیه فیلم های تلویزیونی باشد.

تلاش ناموفق در نقد اجتماعی

رضویان مدعی است که میخواسته به زیر پوست اجتماع رفته و وضعیت نه چندان مطلوب اجتماع را نقد کند ولی نهایتا در همان ادعا متوقف شده و نمی تواند تصویری واقعی و ملموس بسازد.‌

همه چیز در زهرمار کلیشه ای است و شخصیت ها از تیپ فراتر نمی روند. با کلیشه و تیپ نمی توان به نقد دلنشین، ماندگار و تاثیرگذاری رسید. خروجی کار نشان داد که این ادعا از ظرفیت فیلمنامه و کارگردان خارج بود و کاش رضویان در زمینه تخصصی اش تلاش می کرد.

فیلم زهرمار را چگونه ببینیم؟

فیلم درام اجتماعی زهرمار را از رسانه پلانو با کیفیت HD به صورت آنلاین تماشا کنید. البته بهتر است پیش از تماشا پیش فرض ها از سابقه کارگردان و بازیگران را کنار بگذارید و با نگاهی بدون سوگیری با آن روبرو شوید.

  • ژانر فیلم چیست؟
  • فیلم در ژانر درام اجتماعی ساخته شده است.

  • کشور سازنده فیلم کدام است؟
  • فیلم در کشور ایران تولید شده است.

  • کدام بازیگران معروف در فیلم حضور دارند؟
  • سیامک انصاری، شبنم مقدمی و سیامک صفری بازیگران آن هستند.

  • کارگردان فیلم چه کسی است؟
  • سید جواد رضویان فیلم را ساخته است.

  • آیا فیلم خانوادگی است؟
  • فیلم به همراه خانواده قابل دیدن است.

  • زمان فیلم چند دقیقه است؟
  • زمان فیلم 91 دقیقه است.

    فیلم‌های مرتبط با زهرمار

    دیدگاه‌ها
    دریافت اعلان notif

    مـی‌خــواهیــد در جـریـــان به‌روزترین اخبار سینما باشید؟