«توماج» با بازی «امیر آقایی» از زندان فرار میکند تا از کسی انتقام بگیرد که به همسرش تجاوز کرده است. او در پی متهم است و از این رو از دوستش با بازی «صابر ابر» کمک میگیرد تا بتواند هر چه سریعتر این متهم را به سزای عملش برساند. اما پیداکردن متجاوز کار سادهای نیست...
فیلم روسی؛ مردی در جستجوی انتقام
فیلم روسی درامی عاشقانه با موضوع انتقام است. مردی که در زندان بهسر میبرد متوجه میشود که به همسر او تجاوز شده است و به همین دلیل برای گرفتن انتقام از زندان فرار میکند تا فردی که این کار را انجام داده است به سزای عملش برساند. انتقامی که در روند داستان به کندی پیش میرود اما بالاخره انجام میشود.
«امیرحسین ثقفی» کارگردان این فیلم است. این کارگردان جوان با ساخت فیلم «مرگ کسب و کار من است» بر سر زبانها افتاد و تاکنون پنج فیلم را کارگردانی کرده است. او به دلیل استفاده از فضاهای بکر و پرداختن به سوژههایی نامتعارف در آثارش در میان مخاطبان شهرت دارد.
در فیلم «روسی» بازیگرانی همچون «امیر آقایی»، «طناز طباطبایی»، «صابر ابر»، «میلاد کیمرام»، «سپیده گلچین» و «محمودنظر علیان» ایفای نقش میکنند. این فیلم در سال 1396 ساخته شد و پس از دو سال در سینماها اکران شد. این فیلم توانست 805 میلیون تومان در سینماها فروش داشته باشد.
چرا «روسی»؟
نخستین موضوعی که نظر مخاطب را در تماشای این فیلم جلب میکند نام این فیلم است. چرا از این عنوان استفاده شده و دلیلش چیست؟ در نگاه نخست بسیاری از بازیگران این فیلم موهای بور دارند شاید هم دلیل استفاده از این نام به دلیل هممرزی با کشور روسیه بوده است. از سوی دیگر در جریان دیالوگهای فیلم متوجه میشویم که پدر قهرمان در گذشته به زنی روسی تجاوز کرده است و حالا این پسر است که باید تاوان پدر را پس دهد. به عبارتی دیگر شاید یکی از پیامهای فیلم این باشد که هر کسی باید تاوان گناهانش را دیر یا زود پس دهد.
نگاهی به فیلم روسی
«توماج» با بازی «امیر آقایی» از زندان فرار میکند تا از کسی انتقام بگیرد که به همسرش تجاوز کرده است. او در پی متهم است و از این رو از دوستش با بازی «صابر ابر» کمک میگیرد تا بتواند هر چه سریعتر این متهم را به سرای عملش برساند. اما پیدا کردن متجاوز کار سادهای نیست و در خلال داستان به صورت قطرهچکانی گذشتهی «توماج» و خانوادهاش روایت میشود. از سوی دیگر شاهد آ« هستیم که «مرجان» همسر «توماج» با بازی «طناز طباطبایی» از همسرش نفرت دارد و دوست دارد بار دیگر با عشق قدیمیاش باشد.
این موارد موجب شده است تا داستان تو در تویی روایت شود که مخاطب سینما کمتر به آن عادت دارد. از سویی فیلم به موضوعی پرداخته است که کمتر در سینمای ایران دربارهی آن ساخته شده است. پدیدهای چون تجاوز به دیگران موضوعی جنجالی در سینمای ایران بوده است و گاها فیلمهای که دراین باره ساخته شدهاند نتوانستهاند از عهدهی کار برآیند.
فیلمبرداری در بیش از ده لوکیشن
یکی از موضوعات جالب این فیلم فیلمبرداری آن در لوکیشنهای مختلف است. برای مثال این فیلم در مکانهایی همچون لاهیجان، ساوه، قم، شهرری، دیلمان، گرمسار، فومن، بندر کیاشهر، ورامین و جاجرود فیلمبرداری شده است.
نکتهی جالبتر اینکه تمام این فیلمبرداریها در دو ماه انجام شده و کار فیلمبرداری اثر در پایان سال 1396 به پایان رسیده است. این فیلم سودای شرکت در جشنوارهی فیلم فجر را هم داشت که بنا به دلایلی از سوی هیئت داوران مناسب حضور در جشنواره شناخته نشد و بعدها به صورت جداگانه در سینماها به نمایش در آمد.
از «قیصر» تا «ابی»
این فیلم از سویی به فیلم «قیصر» ساختهی «مسعود کیمیایی» شباهت دارد. قهرمانی که به دنبال انتقام است و در این راه بسیار پافشاری میکند و از عاملان قتل برادرش انتقام میگیرد. همچنین این فیلم را به فیلم «کندو» اثر «فریدون گله» نیز شبیه دانستهاند.
«صابر ابر» در این فیلم نقش یک دائمالخمر را بازی میکند و در یکی از سکانسها به ناگاه تمام وسایل مغازهی خود را نابود میکند بجز آن صندلی که روی آن نشسته بود و در انتها فقط با صندلی از صحنه خارج میشود. در فیلم «کندو» نیز «ابی» پس از کتککاری و در حالی که خونین است یک صندلی را زیر بغل میگیرد و از صحنه خارج میشود.
بازی متفاوت «امیر آقایی» و «طناز طباطبایی»
«امیر آقایی» به دلیل بازی در فیلمها و سریالهای پلیسی همیشه با این کاراکتر در میان اهالی سینما شناخته میشود اما او در این فیلم شخصیت متفاوتی دارد. او در نقش متهمی است که از زندان فرار کرده و در جستجوی انتقام است. همچنین «طناز طباطبایی» نیز در این فیلم نقش متفاوتی دارد و توانسته است روحیات زنی را که این آزار به او رسیده است به مخاطب متبادر کند.
کارگردان عاشق ژانرهای مغفول مانده
«امیرحسین ثقفی» از آن کارگردانهایی است که دوست دارد ژانرهای مختلف را تجریه کند. پدرش از پیشکسوتان عرصهی تهیهکنندگی در سینماست اما خودش به ساخت فیلم علاقه داشته است. او با ساخت فیلم کوتاه «وینیستون» فیلمسازی را آغاز کرد و با فیلم «مرگ کسب و کار من است» توانست دیپلم افتخار جشنوارهی فیلم فجر را بدست آورد.
او با ساخت فیلمهایی همچون «همه چیز برای فروش» و «مردی که اسب شد» توانست نظر بسیاری از منتقدان را به خود جلب کند. او در آثار سینماییاش نشان داده است که به موضوعات اجتماعی و به ویژه آسیبهای اجتماعی بسیار علاقهمند است و دوست دارد در این حوزهها فعالیت کند.
فیلم روسی را چگونه ببینیم؟
فیلم روسی را از پلتفرم پلانو ببینید و ازتماشای آنلاینآن لذت ببرید.