فیلم «شیدا» درامی عاشقانه دربارهی جوانی است که به رغم میل پدر و مادرش به جبهه و خط مقدم میرود و پس از مدتی مجروح میشود و در بیمارستان بستری میشود. او که از ناحیهی چشم دچار مشکل شده است و امیدی به زندگی ندارد با شنیدن صدای پرستاری که قرآن میخواند حیاتی دوباره مییابد
فیلم شیدا؛ روایتی عاشقانه از رزمندهی مجروح
فیلم «شیدا» درامی عاشقانه دربارهی جوانی است که به رغم میل پدر و مادرش به جبهه و خط مقدم میرود و پس از مدتی مجروح میشود و در بیمارستان بستری میشود. او که از ناحیهی چشم دچار مشکل شده است و امیدی به زندگی ندارد با شنیدن صدای پرستاری که قرآن میخواند حیاتی دوباره مییابد و پس از مدتی بهبود پیدا میکند. اما او پس از مرخص شدن از بیمارستان فقط یک خواسته دارد و آن پیدا کردن آن پرستار است.
«کمال تبریزی» کارگردان این اثر است. او با ساخت فیلمهایی همچون «مارمولک»، «طبقهی حساس» و «لیلی با من است» تقریبا آشنای تمام مخاطبان سینمای ایران است. «شیدا» ششمین تجربهی او در فیلمسازی محسوب میشود و در این اثر تلاش کرده است درامی عاشقانه را به روی پرده ببرد.در فیلم «شیدا» بازیگرانی همچون «لیلا حاتمی»، «پارسا پیروزفر»، «بهزاد فراهانی»، «محمدرضا شریفینیا»، «نادیا دلدار گلچین» و «کمند امیرسلیمانی» ایفای نقش کردهاند. این فیلم در سال 1377 اکران شد و منتقدان نقدهای خوبی بر آن نوشتند.
نگاهی به داستان فیلم شیدا
صحنهی آغازین فیلم با یک مراسم عروسی شروع میشود. «شیدا» با بازی «لیلا حاتمی» وارد مجلس عروسی میشود و پس از دیدن چهرهی داماد غش میکند و از حال میرود. در ادامه با فلشبکهاست که مخاطب متوجه داستان میشود. «فرهاد» با بازی «پارسا پیروزفر» جوانی است از خانوادهی متول و به رغم اصرارهای پدر و مادرش به جبهه میرود و در خط مقدم دچار جراحت میشود و به طور موقت بینایی خود را از دست میدهد. پس از این جراحت «فرهاد» بسیار مایوس است اما با شنیدن صدای پرستاری که برای او قرآن میخواند تحولی در او ایجاد میشود و عاشق صاحب صدا میشود. او با شنیدن صدای دختر به او دل میبازد. او پیش از باز کردن چشمها به دختر ابراز عشق میکند و میگوید اگر او نیز چنین احساسی دارد قرآنش را بردارد و پرستار نیز چنین میکند.
پس از اینکه «فرهاد» بینایی خود را بدست میآورد همه جا را به دنبال دخترک زیر پا میگذارد اما نمیتواند او را پیدا کند. وقتی از این کار مأیوس میشود قرار است با دختری ازدواج کند که میخواهد به خارج برود. اما وقتی دختر از میزان جراحت «فرهاد» مطلع میشود تصمیم میگیرد از او جدا شود. اینجاست که «شیدا» خود را به او معرفی میکند و اما «فرهاد» بار دیگر در بیمارستان بستری است و به همین دلیل او بار دیگر برای او قرآن میخواند.
کمال تبریزی و عاشقانهای غیر کمدی
پس از ساخت فیلم «لیلی با من است» که فیلمی کمدی با موضوع دفاع مقدس بود، کسی توقع ساخت این اثر را از «کمال تبریزی» نداشت اما او با ساخت این اثر نشان داد که در ساخت عاشقانهها نیز میتواند خوب عمل کند. این فیلم به دلیل درخشش «لیلا حاتمی» نامزد دریافت جایزهی بهترین بازیگر زن در جشنوارهی فیلم فجر شد. «پارسا پیروزفر» نیز نامزد دریافت تندیس بازیگر نقش اول مرد در جشن خانهی سینما شد. این فیلم در سال 1377 اکران شد و شاید طرح بحثهایی همچون عاشقی در ایام دفاع مقدس در آن ایام چندان به مذاق برخیها خوش نمیآمد زیرا در جنگ تحمیلی فضایی برای این کارها نبود.
فیلمی که قرار بود «سیفالله داد» آن را بسازد
«رضا مقصودی» در مصاحبهای اعلام کرده که با «سیفالله داد» برای ساخت این فیلم مذاکراتی داشته است اما وقتی نام شخص دیگری مطرح میشود از ساخت این فیلم کنارهگیری میکند.
«پارسا پیروزفر» بازیگری هنرمند
«پارسا پیروزفر» از طراحی و نقاشی وارد عرصهی سینما شد و با حضور در کلاسهای مرحوم سمندریان به تئاتر علاقه نشان داد. او پس مدتی با حضور در فیلم «مهمان مامان» که نقش یک معتاد را بازی کرده بود موفق به دریافت جایزهی بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جشنوارهی فجر شد. او مدتها در حوزهی تئاتر فعالیت کرده است و «ماتریوشکا» بهترین اثر اوست که از داستانهای چخوف نوشته است. این تئاتر بسیار خوش درخشید و در جشنوارههای مختلف نمایش داده شد و جوایزی زیادی برای او به همراه داشت. از سوی دیگر او در سریالهای تلویزیونی نیز خوش ظاهر شد. سریال «در پناه تو» یکی از آثار موفق او در دههی 70 بود و بازی او در نقش «بیژن» در سریال «در چشم باد» نیز نظر بسیاری از منتقدان را به خود جلب کرد. آخرین سریال او با عنوان «یاغی» نیز در شبکهی خانگی بسیارموفق بود. این بازیگر نشان داده است که گزیدهکار است اما در ایفای نقش بیبدیل عمل میکند.
فیلم شیدا را چگونه ببینیم؟
برای دیدن فیلم شیدا پلتفرم پلانو را مد نظر داشته باشید. ببینید و از تماشای آنلاینآن لذت ببرید.