حوض نقاشی روایت زوجی است که از معلولیت ذهنی رنج میبرند اما به هم علاقه دارند و ازدواج کردهاند. آنها هم مثل افراد دیگر در این جامعه مشکلات اقتصادی دارند و برای در شرکتی مشغول به کارند. اما فرزند آنها که معلولیتی ندارد با آنها دچار اختلاف میشود و خانه را ترک میکند
فیلم حوض نقاشی؛ روایتی از اقلیتهای فراموششدهی جامعه
فیلم «حوض نقاشی» درامی است اجتماعی دربارهی زوجی که از معلولیت ذهنی رنج میبرند و برخلاف خودشان صاحب پسری هستند که سالم است. این پسر با بزرگشدن متوجه تفاوتهای زندگی خود با دیگران میشود و در یک بزنگاه تصمیمی میگیرد و خانوادهاش را ترک میکند.«مازیار میری» کارگردان این اثر است. او فارغالتحصیل دانشکدهی صداو سیماست و نخستین فعالیتش در عرصهی فیلمسازی را با ساخت فیلم کوتاه آغاز کرد. او بعدها با ساخت آثاری همچون «سعادت آباد» و «کتاب قانون» توانست به شهرت دست یابد و جوایزی به او تعلق گرفت.
در فیلم «حوض نقاشی» بازیگرانی همچون «شهاب حسینی»، «نگار جواهریان»، «فرشته صدر عرفایی»، «سیامک احصایی» و «الهام کردا» ایفای نقش میکنند. این فیلم در سی و یکمین جشنوارهی فیلم فجر توانست برندهی بهترین فیلم از نگاه تماشاگران شود. همچنین عنوان بهترین طراحی صحنه و لباس نیز در این دوره از جشنواره نصیب این فیلم شد. این فیلم در اسفند 1391 اکران شد و توانست نزدیک به یک میلیارد و 700 میلیون تومان فروش داشته باشد.
نگاهی به داستان فیلم حوض نقاشی
«رضا» با بازی «شهاب حسینی» و «مریم» با بازی «نگار جواهریان» زن و شوهری هستند که عقبافتادهی ذهنی هستند. آنها در بخش توانبخشی با هم آشنا میشوند و پس از مدتی ازدواج میکنند. آنها در یک کارخانهی داروسازی مشغول فعالیت هستند. البته «رضا» برای گذران زندگی مجبور است عصرها به عنوان پیک در سوپر مارکتی کار کند. در همان ابتدای فیلم معلوم میشود که زن و شوهر نتوانستهاند کرایه خانهاش را پرداخت کنند و به همین دلیل صاحبخانه از دست آنها شاکی است.آنها صاحب فرزندی هستند که «سهیل» نام دارد و بر خلاف خودشان هیچ مشکلی ندارد و فقط کمی مشکل چشم دارد. این پسر که کمی عقلرس شده است از داشتن چنین پدر و مادری احساس تحقیر میکند. برخی اوقات غر میزند و به هر ترتیبی که هست نارضایتی خود را ابراز میکند. بالاخره روزی کاسهی صبر «سهیل» لبریز میشود و او مقابل پدر و مادرش میایستد. این ماجرا وقتی رخ میدهد که مادرش او را از سوار شدن به ماشین برقی در شهربازی باز میدارد. این امر موجب میشود او از کوره در رود و خطاب به پدر و ماردش داد بزند. پدرش هم این برخورد تند پسرش را با نواختن یک سیلی جبران میکند.
فردای آن حادثه، «سهیل» به خانهی ناظم مدرسه میرود و دیگر به خانه بر نمیگردد. همزمان با اینکه پدر و مادر نگران فرزند خود هستند و پسرشان نیز از آمدن به خانه امتناع میکند، آنها با مشکلاتی در سر کار مواجه میشوند. شرکت داروسازی در حال تعدیل نیروست و به همین دلیل «رضا» در فهرست تعدیلیها قرار میگیرد و مجبور میشود برای خود موتوری بخرد تا با آن مسافرکشی کند. این فیلم تلاشی است برای نمایش و روایت زندگی افرادی که از معلولیت ذهنی رنج میبرند و چارچوبهای جامعه نیز پاسخگوی نیازهای آنها نیست.
جمع شدن بهترینها برای ساخت «حوض نقاشی»
این فیلم شاهد حضور برخی از بهترینهاست. «مازیار میری» کارگردانی کاربلد. مردی که نامزد گوی بلورین جشنوارهی فیلم کارلووی واری بوده است و از جشنوارهی فیلم شارجه نیز جایزه گرفته است.«حامد محمدی» نویسندهی این فیلم است. محمدی لیسانس حقوق از دانشگاه تهران دارد و در فیلم «مارمولک» جانشین تهیهکننده بود. همچنین فیلمنامهی «طلا و مس» را نوشته است. «منوچهر محمدی» تهیهکنندهی با سابقهای که در فیلمهایی همچون «مارمولک»، «طلا و مس» در سمت تهیهکننده حضور داشت.
جوایزی که در آن سوی آبها به این فیلم رسید
«حوض نقاشی» به دلیل توجهش به موضعی که کسی تا به حال به آن نپرداخته بود، موضوعی بکر محسوب میشود. این فیلم در خارج از ایران مورد توجه برخی جشنوارهها قرار گرفت وفیلم برندهی جایزهی یونسکو شد. همچنین «نگار جواهریان» برای ایفای نقش در این فیلم برندهی جایزهی بهترین بازیگر زن جایزهی آسیا اقیانوسیه شد.«شهاب حسینی» نیز در جشنوارهی لیسبون توانست برندهی جایزهی بهترین بازیگر مرد شود. همچنین فیلم در سال 2014 در جشنوارهی فیلم شارجه به عنوان بهترین فیلم معرفی شد.
فیلم حوض نقاشی را چطور ببینیم؟
این فیلم را میتوانید در سایت پلانو با کیفیت HD تماشا کنید. همراه با پلانو از تماشای آنلاین فیلم لذت ببرید.