دختر و پسر جوانی قصد ازدواج دارند اما به دلیل مخالفت خانوادهها تصمیم میگیرند مدتی تصمیم خود را به تعویق بیاندازند تا روابط دو خانواده بهتر شود. اما مدتی بعد دختر به دبی میرود تا در شرکتی در مقام مترجم مشغول کار شود اما مدتی خبر خودکشی او به دست پسر میرسد. پسر تصمیم میگیرد به دبی سفر کند و دربارهی خودکشی دختر تحقیق و بررسی کند.
«لاتاری»؛ وقتی قیصر دوباره بر میخیزد
فیلم «لاتاری» درامی عاشقانه دربارهی دختر و پسری است که دل در گرو هم بستهاند و قصد ازدواج دارند و رویای بزرگ آنها برنده شدن در لاتاری است. اما به یکباره دختر از پسر جدا میشود و برای کار به یکی از کشورهای حاشیهی خلیج فارس میرود مدتی بعد خبر خودکشی او به دست پسر میرسد. پسر عاشق تصمیم میگیرد شخصاً وارد این ماجرا شود و تلاش میکند اطلاعاتی دربارهی او بدست آورد.
«محمدحسین مهدویان» کارگردان این اثر است. «مهدویان» و «ابراهیم امینی» نویسندگان این فیلمنامه هستند. او که پیش از این دو اثر با عنوانهای «ایستاده در غبار» و «ماجرای نیمروز» را ساخته بود که هر دوی این آثار در سینمای مستند قرار داشتند، این بار به سراغ موضوعی درام و اجتماعی رفته است و تلاش کرده است درامی را به روی پرده ببرد. این فیلم موفقیت خوبی برای این کارگردان به ارمغان آورد و توانست فروش خوبی در گیشه داشته باشد.
در فیلم «لاتاری» بازیگرانی همچون «سهیل ساعدی»، «هادی حجازیفر»، «حمید فرخنژاد»، «جواد عزتی»، «نادر سلمیانی» و «علیرضا استادی» ایفای نقش کردهاند. موسسهی سیمای مهر تولیدکننده و توزیعکنندهی این فیلم بود. این فیلم در اسفند سال 1396 اکران شد و توانست نزدیک به 15 میلیارد تومان فروش داشته باشد.
نگاهی به داستان فیلم «لاتاری»
امیر علی و نوشین با بازی «ساعد سهیلی» و «زیبا کرمعلی» عاشق و دلباختهی هم هستند و میخواهند با هم ازدواج کنند اما مشکل اینجاست که خانوادههای آنها چندان با هم سازگار نیستند و همین موجب وقفه در ازدواج آنها میشود. هر دوی آنها یک آرزوی مشترک دارند و آن برنده شدن در لاتاری (قرعهکشی مهاجرت به آمریکا) است.
نوشین به واسطهی یکی از فامیلها کاری در دبی پیدا میکند و روانهی آنجا میشود تا مترجم شود اما مدتی بعد خبر خودکشی او به دسن امیرعلی میرسد. امیرعلی که جوانی دو آتشه و غیرتی است تصمیم میگیرد به دبی سفر کند و اطلاعات بیشتری بدست آورد. او نمیداند که حضور او در دبی موجب باز شدن پای وزارت اطلاعات و نیروهای امنیتی میشود.
امیرعلی در سفر به دبی با آدمهای بسیاری آشنا میشود و تحقیقات بسیاری میکند تا اینکه متوجه میشود نامزدش به دام باند قاچاق زنان گرفتار شده است و تلاش میکند از سرکردهی این گروه انتقام بگیرد.
هشتمین فیلم پر فروش تاریخ سینمای ایران
این فیلم دراواخر اسفند 1396 وارد سینماهای ایران شد و در ایام نوروز 1397 با استقبال خوب مردم مواجه شد. از سوی دیگر این فیلم در سی و ششمین جشنوارهی فیلم فجر پرمخاطبترین فیلم جشنواره شناخته شد. فروش خوب این فیلم موجب شد تا نزدیک به پانزده میلیارد تومان فروش داشته باشد و در همان سال عنوان هشتمین فیلم پر فروش تاریخ سینمای ایران را از آن خود کند.
همچنین نسخهی نمایش خانگی این فیلم نیز در سال 1397 منتشر شد و در آنجا نیز فروش این فیلم رکوردی بر جا گذاشت و در آن سال پر فروشترین فیلم شبکهی خانگی شناخته شد.
فیلمی که از چاوشی الهام گرفته شد
تهیهکنندهی فیلم لاتاری، سید محمود رضوی، در یکی از شبکههای مجازی اعلام کرد که ایدهی اصلی این فیلم را نویسندگان «لاتاری» از یکی از آهنگهای محسن چاوشی الهام گرفتهاند. عنوان این ترانه «مسلخ» نام دارد که دربارهی تجارت و قاچاق دختران ایرانی به دبی است.
وقتی قیصر دوباره بر میخیزد
ایدهی این فیلم بسیار شبیه به فیلم «قیصر» است که مسعود کیمیایی پیش از انقلاب ساخت. فیلمی که دربارهی غیرت و انتقام بود. در این فیلم نیز مضمون اصلی فیلم انتقام از کسانی است که عشق پاک جوانی را به فحشا کشاندهاند و از این رو این جوان میکوشد آنها را به سزای عمل خود برساند. برخی از منتقدان سینما با توجه به درونمایهی فیلم به فیلم امیرحسین مهدویان عنوان «قیصر ارزشی» دادهاند.
از دیگر انتقاداتی که به این فیلم شده است سردرگمی فیلم در ژانر است زیرا فیلم از سویی درام اجتماعی معرفی شده است اما شاهد جو امنیتی و حضور نیروهای اطلاعاتی در فیلم هستیم. این موارد موجب شده است فیلمنامه به پارههایی تقسیم شود.
«محمدحسین مهدویان» در میانهی سنت «آوینی» و «حاتمیکیا»
«محمدحسین مهدویان» فیلمسازی فارغالتحصیل از دانشگاه سوره است و از همان ابتدا گرایش خاصی به سینمای مستند داشته و سالها در انجمن روایت فتح حضور داشته است. این فیلمساز با ساخت دو فیلم نخست نشان داد که علاقه به ساخت مستند از آثار تاریخی دارد. این ویژگی در نوع فیلمبرداری و پرداختن به موضوع در آثار او به خوبی قابل تشخیص است.
او به دلیل نوع نگاهش به سینما از ادامهدهندهگان راه «مرتضی آوینی» و «ابراهیم حاتمیکیا» محسوب میشود. اگر در سینمای «آوینی» بیشتر بر مستند تاکید میشد در فیلمهای «حاتمیکیا» پرداختن اجتماعی به موضوعات ارزشی در اولویت قرار گرفت. اما فیلمهای «مهدویان» تلاش کرده است تلفیقی از سینمای مستند و سینمای اجتماعی باشد.
فیلم لاتاری را چطور ببینیم؟
این فیلم را میتوانید در سایت پلانو با کیفیت HD تماشا کنید. همراه با پلانو از تماشای آنلاین فیلم لذت ببرید.