روایت زندگی مردی که پس از کشتن غیرعمد فردی به زندان میافتد و پس از آزادی به دلیل همکاری زنش با پلیس و افشای محل اختفای او تصمیم به ترک خانواده میگیرد. او پس از چند سال بار دیگر به خانهی همسرش میرود زیرا همسرش به دلیل مرگ مغزی در بیمارستان بستری است.
«قصر شیرین»؛ تماشای بهترین فیلم سی و هفتمین جشنوارهی فیلم فجر از نگاه منتقدان
فیلم «قصر شیرین» درامی است دربارهی زن و مردی که پس از بروز تصادفی جدا از هم زندگی میکنند. اما مرد همچنان به زن سابقش علاقه داد و وقتی خبر بستریشدن او به دلیل مرگ مغزی را میشنود به سراغش میرود تا سرپرستی بچهها را برعهده بگیرد.
«رضا میرکریمی» کارگردان این اثر فعالیت خود را از سال 1366 آغاز کرد و با فیلم «کودک و سرباز» به شهرت رسید. او سپس با ساخت فیلمهایی همچون «زیر نور ماه»، «خیلی دور خیلی نزدیک» و «یک حبه قند» کارگردان صاحبنامی شد و در بسیاری از جشنوارههای داخلی و خارجی مورد تقدیر قرار گرفت.
در فیلم «قصر شیرین» بازیگرانی همچون «حامد بهداد»، «ژیلا شاهی»، «یونا تدین»، «نیوشا علیپور» و «اکبر آیین» ایفای نقش کردهاند. این فیلم در سی و هفتمین جشنوارهی فیلم فجر برای نخستین بار اکران شد و کاندید دریافت سیمرغ در هشت رشته شناخته شد و توانست سیمرغ بهترین فیلمنامه و بهترین موسیقی را از آن خود کند. در سال 1398 اکران شد و توانست نزدیک به سه میلیارد و 500 میلیون تومان در گیشه فروش داشته باشد.
نگاهی به داستان فیلم «قصر شیرین»
فیلم دربارهی مردی به نام «جلال» با بازی «حامد بهداد» است. او که رانندهی ماشین سنگین است در جریان یک تصادف مردی را میکشد و به دلیل ترس از صحنه فرار میکند. همسرش «نجمه» با بازی «ژیلا شاهی» او را لو میدهد و «جلال» به زندان میافتد. پس از برگزاری دادگاه، «جلال» به قتل غیرعمد متهم میشود و مدتی به زندان میافتد اما پس از آزادی «نجمه» را به همراه دو فرزندش رها میکند و به شهر دیگری میرود و با زن دیگری ازدواج میکند.
«نجمه» که سرپرستی خانه برعهدهاش افتادهاست تلاش میکند با کارکردن در یک گلخانه امورات زندگی را بگذراند تا اینکه او به ناگهان دچار مرگ مغزی میشود و از آنجا که همسرش رسما او را طلاق نداده است او باید سرپرستی بچهها را بر عهده بگیرد.
«جلال» وقتی همسرش را در بیمارستان میبیند 50 میلیون تومان رشوه میگیرد تا رضایت دهد قلب زنش به بدن شخص دیگری پیوند زده شود. اما این ماجرا برملا میشود و موجب رسوایی او میشود.
سکانس طلایی فیلم
سکانس طلایی فیلم بیتردید به صحنهای مربوط میشود که «جلال» به همراه فرزندانش در ماشین مشغول رانندگی است اما به ناگهان حیوانی را زیر میگیرد. او که سابق بر این به دلیل فرار از صحنهی جرم فردی را به صورت غیرعمد کشته بود این بار تصمیم میگیرد به یاری این حیوان برود و مانع مرگ او شود.
در این سکانس کارگردان نحوهی بلوغ فکری «جلال» و تغییر در رفتار او را نمایش میدهد که چگونه مردی که سابق بر این رفتار دیگری داشت، دچار تحول فکری شده و تلاش میکند مردی وظیفهشناس برای فرزندانش باشد.
درخشش «قصر شیرین» در جشنوارهی فیلم شانگهای
در سی و هفتمین جشنوارهی فیلم فجر به دلیل تعدد آثار خوبی همچون «شبی که ماه کامل شد»، «متری شش ونیم»، «ماجرای نیمروز» و... فیلم رضا میرکریمی چندان مجال بروز نیافت و موفق به دریافت دو سیمرغ از جشنوارهی فیلم فجر شد.
موفقیتهای این فیلم به جشنوارهی فیلم فجر محدود نشد زیرا در همان سال این فیلم از سوی منتقدان مجلهی «فیلم» به عنوان فیلم محبوب منتقدان شناخته شد. از سوی دیگر در بیست و دومین جشنوارهی فیلم شانگهای نیز فیلم «قصر شیرین» موفق به دریافت سه جام طلایی در بخشهای بهترین کارگردانی، بهترین بازیگر مرد و بهترین فیلم جشنواره شد.
«رضا میرکریمی» در سینمای ایران
«میرکریمی» از همان ابتدای فیلمسازی به موضوعات اجتماعی و خانوادگی علاقه داشت و در آثارش تاثیر روابط زن و مرد در زندگی بچهها به تصویر کشیدهاست. او استاد بازی گرفتن از کودکان است و در فیلمهایش نشان داده است که چطور میتواند از نابازیگران مقابل دوربین فیلم بگیرد.
او چندین بار دبیری جشنوارههای مختلف را برعهده داشته است و در سال 1396 دبیر جشنوارهی فیلم فجر بود. در این جشنواره «الیور استون» سینماگر آمریکایی و منتقد سیاستهای آمریکا نیز حضور داشت. فیلم «امروز» او نمایندهی ایران در جایزهی اسکار 2015 بود. «رضا میرکریمی» به دلیل نگاهش به موضوعات اجتماعی همواره مورد توجه داوران جشنوارههای خارجی قرار داشتهاست و موفق به دریافت جوایز بسیاری در عرصهی بینالملل شدهاست.
فیلم قصر شیرین را چگونه ببینیم؟
قصر شیرین فیلمی زیبا و بسیار سرگرمکننده است میتوانید این فیلم را با کیفیت بسیار خوب در پلانو ببینید