داستان فیلم درباره‌ی برگزاری دادگاه برای هفت نفری است که به اتهام شورش و دعوت به آشوب در سال 1968 به دادگاه فراخوانده می‌شوند و قرار است دادگاهی برای آنها برگزار شود.

«دادگاه شیکاگو 7»؛ اعتراضات 1968 روی پرده‌ی سینما

فیلم «دادگاه شیکاگو 7» با عنوان اصلی «7 The Trial of the Chicago » درامی تاریخی و هیجان‌انگیزی است درباره‌ی هفت نفر که در اعتراضات سال 1968 از شهرهای مختلف آمریکا به شیکاگو می‌آیند اما آنها به جرم حضور در این اعتراضات در دادگاه متهم می‌شوند.

«آرون سورکین» کارگردان این فیلم سینمایی است. البته او در فیلمنامه‌نویسی نیز دستی دارد و فیلمنامه‌ی «شبکه‌های اجتماعی» در سال 2010 برنده‌ی اسکار در بخش فیلمنامه‌نویسی شده است. این کارگردان از سال 1992 در سینما حضور داشته است و تاکنون فقط 9 فیلم ساخته است و کارگردانی گزیده‌کار محسوب می‌شود. فیلمنامه‌ی این اثر را نیز «آرون سورکین» نوشته است.

در فیلم «دادگاه شیکاگو 7» بازیگرانی همچون «ساشا بارون کوهن»، «ادی ردمین»، «یحیی عبدالمتین دوم»، «جرمی استرانگ»، «جوزف گوردون لویت»، «توماس میدلتیچ»، «فرانک لانگلا»، «ویلیام هرت»، «مایکل کیتون» و «مارک رایلنس» به ایفای نقش پرداخته‌اند.

کمپانی پارامونت پیکچرز تهیه‌کننده‌ی این فیلم بود و قرار بود در سال 2020 در سینماها اکرا شود اما به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا امتیاز این فیلم به نتفلیکس فروخته شد و از طریق شبکه‌ی خانگی به نمایش درآمد. این فیلم پس از انتشار نقدهای خوبی دریافت کرد.

نگاهی به فیلم «دادگاه شیکاگو 7»

داستان فیلم درباره‌ی برگزاری دادگاه برای هفت نفری است که به اتهام شورش و دعوت به آشوب در سال 1968 به دادگاه فراخوانده می‌شوند و قرار است دادگاهی برای آنها برگزار شود.

بر این اساس در سال 1968 دستیار دادستان کل (جوزف گوردون لویت) علیه هفت نفر به اتهام شورش و دعوت به آشوب در دادگاه شیکاگو کیفر خواست صادر می‌کند. از سوی دیگر دو وکیل دیگر وکالت این متهمان را بر عهده می‌گیرند و نبردی میان دادستان و وکلا برای اقناع هیئت منصفه شکل می‌گیرد.

مخاطب در این فیلم قرار نیست شاهد سکانس‌های درگیری و یا اکشن باشد بلکه فیلمی دو ساعته است که در آن تلاش شده است نگاهی به حوادث سال 1968 آمریکا داشته باشد؛ حادثه‌ای که تنها در آمریکا نبود بلکه در مکزیک، چین و اروپا نیز تکرار شد. اعتراض‌هایی که در واکنش به جنگ ویتنام انجام شد. درباره‌ی دلایل آن هنوز میان جامعه‌شناسان بحث‌های مختلفی جریان دارد اما از یک منظر این تغییرات به دلیل تغییر سنی پس از جنگ جهانی دوم مربوط می‌شود.

سال 1968 ؛ بحران نسل‌ها در جهان

اعتراضات 1968 مبارزه نخبگان بوروکراتیک و نظامی بود، نخبگانی که به دنبال آزادی‌های اجتماعی بیشتر بودند و نظامیانی که فقط با اسلحه تلاش می‌کردند آنها را سرکوب کنند.

در کشورهایی که به عنوان نظام سرمایه‌داری شناخته می‌شدند، این اعتراضات به عنوان نقطه عطفی در جنبش‌های حقوق مدنی بود. این اعتراضات به مخالفت با جنگ ویتنام در سرتاسر آمریکا منجر شد که از آنجا به لندن و پاریس و برلین و رم نیز سرایت کرد.

مهم‌ترین تجلی این رخداد در اعتراضات می 1968 فرانسه دیده شد. در این در اعتراضات دانشجویان با 10 میلیون کارگر بدون رهبر همراه شد، در روزهای کمی به نظر می‌آمد که این جنبش قادر به سرنگونی دولت است. در بسیاری دیگر از کشورهای سرمایه‌داری مبارزات علیه دیکتاتوری دولت با سرکوب و استعمار همراه بود. در کشورهای سوسیالیستی هم اعتراضاتی در نبود آزادی بیان و سایر حقوقی مدنی که توسط نخبگان کمونیست نظامی و بوروکراتیک اعمال می‌شد رخ داد.

فیلمی که از «اسپیلبرگ» به «سورکین» رسید

سورکین در سال 2020 در مصاحبه با مجله‌ی ورایتی گفته بود که در ملاقاتی که در سال 2006 با «اسپیلبرگ»، نابغه‌ی سینما، داشت از علاقه‌ی این فیلمساز به ساخت این فیلم خبردار شدم. او گفته بود که قصد دارد در فیلمش اعتراضات سال 1968 در آمریکا و همچنین دادگاهی را روایت کند که برای این هفت نفر برگزار شده بود.

در سال 2007 مقدمات ساخت این فیلم با حضور «اسپیلبرگ» به عنوان یکی از تهیه‌کنندگان آماده شد اما این فیلم‌ بارها کارگردان عوض کرد تا اینکه در سال 2018 با انتخاب «سورکین» ساخت فیلم آغاز شد. در سال 2019 فیلمبرداری‌ها انجام شد و فیلم در سال 2020 آماده‌ی نمایش شد. اما به دلیل پاندمی کرونا و بسته شدن سینماها در آمریکا امتیاز این فیلم به نتفلیکس داده شد و از طریق شبکه‌ی خانگی عرضه شد.

«سورکین» استاد کارگردانی است و در این اثر تلاش کرده است هنر خود را در بازی گرفتن از بازیگران به نمایش بگذارد. هر هفت متهم دارای شخصت‌ها و زندگی خاص خود هستند که به خوبی در فیلم دیده می‌شود.

«سورکین» کاملا روی جاده‌ی باریک و درست قدم برداشت و کاراکترهایی را خلق کرده است که همگی خاکستری و در نوع خود لایق احترام هستند. آن‌ها دغدغه‌های کوچکی ندارند و انسان‌های کثیفی به شمار نمی‌روند. اما بدون نقص نیستند، با یکدیگر دعوا می‌کنند، گذشته‌ی کاملا صاف و درستی نداشته‌اند و از قضا قرار نیست بعد از این دادگاه هم فقط مشغول تبدیل کردن دنیا به یک گلستان بزرگ‌تر باشند.

البته همین نگاه منصفانه و باورپذیر فیلم‌نامه به آن‌ها است که میزان اثرگذاری قصه‌ی فیلم روی بیننده را افزایش می‌دهد. جهان امروز اهل دوست داشتن انسان‌های بدون نقص نیست. بلکه اهل طرفداری از بهترین صفات انسان‌هایی معمولی است که می‌توانیم آن‌ها را باور کنیم.

فیلم «دادگاه شیکاگو 7» را چطور ببینیم؟

این فیلم با کیفیت HD و دوبله فارسی در سایت‌ پلانو‌ آماده است تا کلیک کنید و از تماشای آنلاین آن لذت ببرید. به عنوان یک بستر VOD تلاش کرده ایم تا راحت تر از همیشه به گستره وسیعی از فیلمها در ژانرهای مختلف دسترسی پیدا کنید.

فیلم‌های مرتبط با دادگاه شیکاگو 7

دیدگاه‌ها
دریافت اعلان notif

مـی‌خــواهیــد در جـریـــان به‌روزترین اخبار سینما باشید؟